Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου πραγματοποιήσαμε στις 15/09/2011 σύσκεψη, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν και σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια τις συνέπειες των συνεχών αντιδραστικών αναθεωρήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα πλαίσια της Ε.Ε.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝΕ ΤΟ ΛΑΚΟ
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΕΣΑ
Διαμορφώσανε μια τραγική κατάσταση  σε όλους τους τομείς του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα
1.αύξηση του κόστους παραγωγής(απλησίαστες τιμές σε πετρέλαιο-ρεύμα-ζωοτροφές-λιπάσματα-γεωργικά και κτηνιατρικά φάρμακα).
2.τσάκισμα των τιμών σε γάλα και κρέας
3.ανεργία-φτώχεια -ανασφάλιστη εργασία και εξαθλίωση των λαϊκών και αγροτικών νοικοκυριών (απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι σε συνεταιριστικές και αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις
4.απλήρωτοι οι παραγωγοί που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους
5.συνεχόμενες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε συνεργασία με το κεφάλαιο για πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε ιδιώτες και παράλληλα κλείσιμο της ΖΩΔΩ (πρώην ΕΛΒΙΖ) αντί να γίνει στήριγμα για φθηνές ζωοτροφές και εφόδια των φτωχών και μικρομεσαίων παραγωγών.
6.νέα χαράτσια της κυβέρνησης των ληστών στα σπίτια των εργατικών και αγροτικών νοικοκυριών και στους στάβλους των κτηνοτρόφων
Στην Ήπειρο αυτό μεταφράζεται με διάλυση-συρρίκνωση της συνεταιριστικής παραγωγής και παράδοσης των πάντων στις ληστρικές δυνάμεις της αγοράς.
Αυτή η πολιτική ενισχύεται από τον αντιδημοκρατικό νόμο-πραξικόπημα Σκανδαλίδη «περί συνεταιρισμών», αλλά και από την συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης-τρόικας που οδηγεί εμάς σε αφανισμό και το λαό στη πλαστική διατροφή και τη πείνα.
Δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλο αυτή τη κατάσταση. Πρέπει να την ανατρέψουμε τώρα και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να αποφασίζουμε τι θα παράγουμε και πως θα το παράγουμε, αλλά και να συμβάλουμε στο μοίρασμα του παραγόμενου πλούτου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
 
Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο μαζί με όλους τους δήμους της περιοχής, τα εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και όλους τους φορείς της περιοχής να συνεδριάσουν με θέμα τον πρωτογενή τομέα, για το πραγματικό αγροτικό καλάθι της περιοχής και όχι για το καλάθι των «φιλοαγροτικών» υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Καλούμε τους συναδέλφους μας κτηνοτρόφους να γραφτούν μέλη στον Πανηπειρώτικο Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση και τους συνεταιρισμούς και τους αγροτικούς συλλόγους. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τους επιστημονικούς συλλόγους, σε «συντονισμό δράσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής προς όφελος του λαού». Καλούμε την Πανηπειρωτική συνομοσπονδία μαζί με όλα τα μέλη της (συλλόγους-σωματεία -ομοσπονδίες) σε άμεση σύσκεψη-συνάντηση  στην Αθήνα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κυρίαρχη πολιτική σε ένα διαρκή, αποφασιστικό, ενωτικό αγώνα για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.   
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
Οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί
               της Ηπείρου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου